Nyheter

Postat 2021-02-17 av Kerstin Dahlgren.
 • Dräneringsarbetet har tyvärr fortskridit i långsammare takt pga väderleken vi haft. Beräknas komma igång i normal takt snarast.
 • Rebikes förra lokal är nu ledig och tillgänglig för uthyrning. Är ni intresserade eller känner någon som är? Hör gärna av er till styrelsen.
 • Vi har två nya MC-platser i garaget då gamla garageplats 16 har gjorts om till två MC-platser istället. Hör gärna av er till BoNea vid intresse.
Postat 2021-01-27 av Kerstin Dahlgren.

Vi i styrelsen undrar om det finns någon som bor på första våningen i något av våra hus som skulle vilja vara först ut med att få sin nya renoverade balkong?

Vi frågar för att vi måste göra en prototyp som vi kan visa upp för Malmö museum och Malmö stad och använda som exempel vid upphandlingen hos olika entreprenörer.

Fördelen är att vederbörande kommer att bli först i området med ny balkong.

Nackdelen är att balkongen kommer att vara stängd under tiden som arbetet pågår ca 6-8 veckor. Det kommer alla balkonger vara när de renoveras.

Arbetet kommer bara att ske utomhus och vi behöver således inte komma in i lägenheten. Vi måste dock komma in och säkra balkongdörren så att den inte går att öppna under renoveringen.

Om arbetet kan starta inom en nära framtid så kommer balkongen att vara klar i maj-juni.

Om ni är intresserade är ni välkomna att höra av Er till vår mail info@krageholm3.se

Med vänlig hälsning

Styrelsen Brf Krageholm3

Postat 2021-01-20 av Kerstin Dahlgren.

Tisdagen den 2 februari 2021 mellan kl 08.00-12.00 kommer garaget att vara stängt och måste vara tömt på alla bilar.

Anledningen är att vi ska dammsuga och städa garaget för att försöka få bort dammet som finns kvar efter renoveringen.

Vi vill redan nu också meddela att vi kommer att behöva stänga och tömma garaget under två dygn senare i vår. Anledningen är att vi ska täta en del hål i betongen i taket och på väggarna. Datum för detta arbete kommer att meddelas i god tid senare i vår.

Denna information kommer att publiceras på hemsidan www.krageholm3.se samt informeras om på facebook.

Med vänlig hälsning

Styrelsen Brf Krageholm3

Postat 2021-01-14 av Kerstin Dahlgren.
 • Har ni en julgran som ni behöver slänga? Släng den gärna vid julgranen som står på innergården – så tas den om hand den 18 januari när julgranen på innergården tas bort.
 • Om ni har problem med att era element inte ger värme, kontakta vår vaktmästare så han får titta på dom. Gör en felanmälan här.
 • Vi vill påminna om att vi har en bokbytarhylla nere i källaren på Kilian Zollsgatan. Den finns i mangelrummet som ligger ungefär i mitten av källargången. Alla har åtkomst till den källaren genom nergången från innergården (men inte från trapphusen).
 • Vi vill gärna ha in förslag och synpunkter på hur ni vill att trädgården ska vara i framtiden. Skicka era tankar till vår trädgårdsgrupp på tradgard@krageholm3.se.

Vänliga hälsningar Styrelsen

Postat 2020-12-16 av Kerstin Dahlgren.
 • Vill någon vara med i föreningens trädgårdsgrupp? Hör av er till tradgard@krageholm3.se. Vi välkomnar även förslag till trädgårdens utformning. Skicka gärna era förslag till ovanstående emailadress.
 • Det kommer tillkomma ytterligare ett kärl för kartong& papp i våra miljöhus under storhelgerna. Tänk på att om ni har större mängder av papp- och kartonger  – kör bort dom till återvinningscentraler istället.  Detta möjliggör att miljöhusen kan ta hand om samtliga medlemmars kartong- och pappavfall. Var snäll se till att vik era kartonger i miljöhusen – då får det plats mer i kärlen.
 • Styrelsen önskar samtliga medlemmar och boende en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vänliga hälsningar Styrelsen

Postat 2020-11-30 av Kerstin Dahlgren.
 • Från och med april 2021 kommer det ske en 2% höjning av hyran.
 • Var snäll se över cyklar som ni har i cykelförrådet. Förrådet är till för fungerande cyklar och ej för trasiga och cyklar med punktering.
 • Medlemmarnas grillar som fortfarande ej tagits bort från gården har nu tagits bort av vår vaktmästare. Hör av er till honom om ni vill ha den åter.

Vänliga hälsningar Styrelsen

Postat 2020-10-31 av Henrik Hansson.

Arbetet med uppfarten och insidan av garaget är färdigt, så nu är alla garageplatsinnehavare välkomna att parkera i garaget igen. Under nästa vecka kommer Sydsverige lägga på tätskiktet på garagettaket.

Arbetet med att lägga om dräneringen fortsätter. De är snart klara med sidan av fastigheten som är ut mot Tessins väg. Därefter fortsätter arbetet på framsidan av fastigheten mot Sergels väg.

Postat 2020-10-26 av Kerstin Dahlgren.
 • Vi har haft en obehörig person som tillbringat ett antal nätter i ett av utrymmena i källaren på Kilian Zollsgatan 27. Händelsen är polisanmäld. Vi ber er tänka en extra gång innan ni släpper in personer som ni ej känner till i porten eller i källaren.
 • Det kommer sättas upp ett lås i dörren till mangelrummet på Kilian Zollsgatan 27. För att öppna dörren använder ni er portnyckel.
 • Det står flertalet grillar kvar på gården sedan sommaren som tillhör medlemmar i föreningen. Till dom det berör så ber vi er ta bort dessa snarast då de annars senare kommer att tas bort av vaktmästaren.

Vänliga hälsningar Styrelsen

Postat 2020-09-28 av Henrik Hansson.

Garaget

Tyvärr så är färdigställandet av garaget ytterligare försenat. När det gamla tätskiktet togs bort visade det sig att fallet på garagetaket varit felaktigt så att vatten runnit in mot huset vilket till sist lett till att det kommit in vatten i garaget. För att lösa det här behöver vi bygga upp en lutning ut mot trädgården istället. Detta arbete kommer nu att påbörjas den här veckan. Garaget kommer att vara stängt även under oktober, och de som har garageplatser kommer så klart inte att behöva betala för oktober.

Dränering

Arbetet med dräneringen har nu påbörjats genom att vegetationen röjts kring sjuvåningshuset. I mitten av den här veckan inleds grävandet. Dräneringen kommer först att göras runt sjuvåningshuset och framför affärslokalerna. Därefter fortsätter den längs huset ut mot Sergels väg. Vare ingång kommer att behöva stängas av under några dagar. Det kommer upp lappar på respektive dörr innan det sker. Det kommer alltid att finnas en öppen ingång som gör det möjligt att komma in i trappuppgången.

Postat 2020-09-19 av Kerstin Dahlgren.
 • Byte av kod till miljöhusen kommer ske fr.om 1 oktober. Koden kommer delas ut i brevlådorna.
 • Föreningens hemsida kommer att få en ny förbättrad layout. Avsikten är att göra det lättare att hitta på sidan samt att göra vyn mobilanpassad.
 • Dräneringsprojektet kommer inom några månader fortskrida till Kilian Zollsgatan – därav besparar vi nu kostnad för ogräsrensning, då trädgården snart ska grävas upp. Vi ber därför om överseende att det syns mycket ogräs i rabatter och trädgård.
 • Tänk på att ej fästa cyklar vid lampor och staket, ej heller att blockera passager med cyklar. Cyklar som står på detta sätt kommer tas bort av vaktmästaren och sättas ner i källaren.

           Vänliga hälsningar Styrelsen